Polusuvo vino / oloroso. Sorta i poreklo: 100% od grožđa sorte pedro himenes (pedro ximénez) iz zone višeg kvaliteta regije D.O. Sijera de Montilja i Moriles Altos.
Proizvodnja: odabir šire, skidanje sa kvasaca, pojačavanje čistim vinskim destilatom na 18º i pretakanje u hrastovu burad zapremine 500/600L, u kojima se nastavlja oksidativno odležavanje.
Odležavanje: oksidativno odležavanje u buradima od američkog hrasta povezanim u sistem krijadera i solera, tokom vremenskog perioda od oko 25 godina.
Izgled: Vino boje mahagonija, briljantnog sjaja, izraženih vinskih suza. Miris: veoma intenzivnog mirisa, kompleksno, sa naglašenim notama dugog odležavanja, mirisom drveta, suvog grožđa, lešnika i začina. Ukus: izrazito slojevito, punog i moćnog ukusa, sa jakim telom. Na nepcu blago, sa laganom gorčinom, sa elegantnom i dugom završnicom.
Preporučuje se uz čorbe i variva, kao što su obrazi ili teleći rep, gastronomsko jelo tipično za Kordobu. Uz recepte sa pečurkama i artičokama ili suvo i koštunjavo voće.
Služiti ga na 12-14ºC, u čaši za vino.